Interview: maak kennis met onze collega Sandra
Mijn naam is Sandra Passenier. Sinds juli 2021 werk ik bij de gemeente Veere als medewerker frontoffice. In deze functie word ik opgeleid om zowel aan de balie als in het callcenter te werken. Er komen hier een heleboel werkzaamheden voorbij en die moet je allemaal beheersen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen en uitgeven van rijbewijzen en paspoorten, maar ook het verstrekken van uittreksels en stookontheffingen. Ik ben gestart in de coronatijd en dat was natuurlijk best een bijzondere periode. Ondanks dat er in de zomermaanden, toen ik startte, wat meer mocht, werkten veel collega’s thuis en waren kantoren dus veelal leeg. De balie draaide wel gewoon door op afspraak. Dat is goed bevallen en blijven we nu, ook na die coronatijd voortzetten. De bezoekers hoeven niet meer te wachten en worden sneller geholpen.

Je bent enthousiast over je stap om bij de gemeente Veere te gaan werken. Kun je ons iets vertellen hoe jouw werkdag eruit ziet?
Doordat er zoveel verschillende dingen voorbij komen is geen dag hetzelfde. Sommige vooroordelen kan ik dan ook ontkrachten, het is absoluut niet saai en er is enorm veel reuring. Wat ik leuk vind, is de afwisseling tussen de balie en het callcenter. Zo zit je maar een halve dag aan de balie, de andere uren werk je dan in het callcenter. Daarnaast zijn we ook nog om de beurt gastvrouw.

We starten de dag altijd met het opstarten van de computers, programma’s, kas, enzovoort. Aan de telefoon zijn we vanaf 8:30 uur bereikbaar. Er komen aan de telefoon een heleboel vragen voorbij, van een vraag over parkeren tot aan een omgevallen boom. In het callcenter proberen we zoveel mogelijk vragen zelf te beantwoorden. We verbinden zo nodig door naar de behandelend ambtenaar of maken een terugbelnotitie, maar we bewaken daarbij ook de snelheid om de lijn vrij te houden. Dienstverlening en het zo goed mogelijk helpen van de klant staan bij ons altijd centraal.
Je hebt veel ervaring in het werken bij de frontoffice. Wat maakt voor jou het werk bij de gemeente Veere uniek?
Wat ik heel leuk vind aan werken bij de gemeente Veere is dat je kunt blijven leren. Ik vroeg me af of ik dat allemaal nog wel kon, omdat school voor mij al lang geleden was.

Het is leuk dat er een divers aanbod is, je kunt bijvoorbeeld e-learnings of een cursus op locatie volgen. Het hoeft niet altijd een lange studie te zijn. Direct na indiensttreding krijg je al verschillende trainingen aangeboden. Je wordt gestimuleerd in je ontwikkeling en er is een divers aanbod. Elke dag leer je weer bij. Voor ons is het bijvoorbeeld van belang om de nieuwsberichten te volgen, omdat hier telefoontjes over binnen kunnen komen. Zo blijf je in beweging en is geen dag hetzelfde. Naast de mogelijkheid tot het volgen van cursussen zijn er intern ook genoeg doorgroeimogelijkheden. Binnen de front office bijvoorbeeld heeft ook ieder een specialisatie, zoals huwelijken, parkeren, nalatenschappen en applicatiebeheer.
Op welke ervaring kijk je positief terug?
Het het systeem dat we gebruiken voor het callcenter, SIM, moest nog verder ingericht worden. Samen met een collega hebben we statistieken aangemaakt, zodat gerapporteerd kan worden over de telefoontjes die binnen komen. Denk aan de hoeveelheid, maar ook de onderwerpen waarover gebeld wordt. Daar kunnen we weer van leren met elkaar.
Het werken bij de gemeente Veere verrijkt je kennis en kunde. Wat er gebeurt bij een gemeente gaat ons allemaal aan. Denk bijvoorbeeld aan huwelijken, geboortes en overlijden.
Wat zou je een potentiële nieuwe collega vertellen om hem of haar te overtuigen om bij de gemeente Veere te komen werken?
Het werken bij de gemeente Veere verrijkt je kennis en kunde. Wat er gebeurt bij een gemeente gaat ons allemaal aan. Denk bijvoorbeeld aan huwelijken, geboortes en overlijden. Daar krijgen we in het leven allemaal mee te maken. Hoe leuk is het dan om daar meer over te weten te komen en erover te leren? Het team waarin ik werk is divers, we hebben wat voor elkaar over en er hangt een positieve sfeer. We hebben dienstverlening hoog in het vaandel staan, dus als je een dienstverlenende houding hebt, zit je hier op je plek!