Interview: maak kennis met onze stagiaire Tamara

Tamara Koole
Stagiaire Rechten

Mijn naam is Tamara Koole en ik ben 22 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Zeeuws-Vlaanderen. Na in Rotterdam gewoond te hebben tijdens mijn studie ben ik op dit moment weer woonachtig in Zeeland. Ik studeer hbo Rechten aan de Hogeschool InHolland. Momenteel zit ik in het vierde jaar van mijn studie, wat bestaat uit een half jaar meewerkstage en een half jaar afstudeerstage.

 

Tamara Werken bij Veere

Je doet op dit moment je meewerkstage bij de gemeente Veere. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Het was voor mij een bewuste keuze om mijn meewerkstage te doen bij de overheid. Ik heb namelijk de specialisatie overheidsjurist gekozen. Dit sluit het beste aan bij het werk van gemeenten en de rechtbank. Mijn afstudeerstage moet hier ook op gericht zijn. Tijdens de eerste twee jaar van mijn studie kreeg ik algemene vakken en de vakken die terugkomen in de specialisatie overheidsjurist spraken mij het meest aan. Vandaar dat ik deze specialisatie gekozen heb.

Wat hoop je bij de gemeente Veere te bereiken? Naast het afronden van je meewerkstage met positief resultaat natuurlijk.

Ik hoop inderdaad mijn meewerkstage met positief resultaat af te ronden. Daarnaast zijn we aan het bekijken of ik hier ook mijn afstudeerstage kan doen. Ik heb nog geen idee welk onderzoek ik wil doen. Op dit moment ben ik bezig met een analyse van een rechterlijke uitspraken waarbij de gemeente Veere betrokken is geweest de afgelopen vijf jaar. Het doel hiervan is om in kaart te brengen waar nog verbeterpunten liggen en hierover een advies uit te brengen. Het opleveren van zo’n soort beroepsproduct is ook een optie voor mijn afstudeerstage.

Kun je iets vertellen over hoe een stagedag eruit ziet?

Ik loop 32 uur per week stage en daarnaast moet ik eens in de drie weken naar school. Eens per twee weken is er een hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie. Daar ben ik eigenlijk altijd bij. Ter voorbereiding hierop werk ik mee aan de concept adviezen. Tijdens de bijeenkomst maak ik de notulen en daarna maak ik het verslag. Het uiteindelijke advies komt van een collega. Ik kijk hierin wel mee naar de juridische vraagstukken. Daarnaast behandel ik algemene juridische vragen die collega’s stellen als ze de kamer binnenlopen. Denk bijvoorbeeld aan met welke termijnen ze rekening moeten houden in een specifieke situatie. Tot slot heb ik de afgelopen weken een collega geholpen met het maken van brieven voor eigenaren van tweede woningen in het kader van handhaving. Vanuit school heb ik geen specifieke opdracht, dus ik ben met name bezig met het opdoen van werkervaring.

Ik kreeg in de tweede week van mijn stage meteen al een groot dossier waarbij ik mocht helpen bij de uitwerking van de bezwaargronden en juridische overwegingen. Dit was natuurlijk wel een uitdaging, maar dat is ook wel heel positief.

Je bent nu zo’n twee maanden onderweg met jouw stage. Hoe ervaar je jouw stage bij de gemeente Veere tot nu toe?

De collega’s hebben mij hartelijk ontvangen. Ze denken met mij mee en het is altijd mogelijk om te sparren. Ik word goed meegenomen en niet behandeld als ‘de stagiair’. Ik kreeg bijvoorbeeld in de tweede week van mijn stage meteen al een groot dossier waarbij ik mocht helpen bij de uitwerking van de bezwaargronden en juridische overwegingen. Dit was natuurlijk wel een uitdaging, maar dat is ook wel heel positief. De collega’s stelden mij gerust dat ze nog zouden nalezen. Ze geven inzichtelijke feedback, zodat ik ervan kan leren. Dat is erg prettig.

De laatste vraag, wanneer moet je als student écht kiezen voor een stage bij de gemeente Veere?

Als je handhaving interessant vindt, is de gemeente Veere een leuke stageorganisatie. Dat komt doordat hier veel speelt op dat vlak. Denk bijvoorbeeld aan tweede woningen. Daarnaast is ook het meelopen bij de bezwaarschriftencommissie erg leuk. Daar komen een heleboel onderwerpen voorbij. Ik vind het leuk om de afwisseling te zien in de zaken. Dat maakt het leerzaam!

Uitgelichte vacatures

Toe aan een nieuwe uitdaging? Kom ons team versterken!

Bekijk alle vacatures

Strategisch adviseur vreemdelingenzaken

Vacature
Maatschappelijke Ontwikkeling

Binnen de afdeling Maatschappelijke ontwikkeling zoeken wij een Strategisch adviseur vreemdelingenzaken voor 32-36 uur per week. Wil jij bijdragen aan een belangrijke maatschappelijke opgave op dit moment en voor de komende jaren? Zorg jij voor de aansturing en coördinatie van huisvesting, opvang en begeleiding van ontheemden, asielzoekers en statushouders binnen de gemeente Veere?

Technisch medewerker accommodatiebeheer

Vacature
accomodatie beheer

Binnen de afdeling Openbare ruimte zoeken wij een Technisch medewerker accommodatiebeheer voor 32-36 uur per week. Ga jij onder andere zorgen voor de voorbereiding van onderhouds- en verbeterwerkzaamheden aan onze gemeentelijke accommodaties? Wij nodigen je van harte uit om ons team te komen versterken.