Blog: een kijkje in de werkweek van onze collega Annemieke

Annemieke
Gegevensbeheerder

Maandag

Iedere dag start met een ochtendcall, waarin we elkaar kort op de hoogte brengen/bijpraten over bijzonderheden. Vanochtend is dat telefonisch, want ik werk vandaag vanuit een hotel in Kopenhagen. Mijn man moet hier zijn voor werk en ik mag dit keer mee. Dit is het voordeel van niet gebonden zijn aan plaats om te kunnen werken! Het is het begin van een nieuwe maand, dus maak ik een periodieke rapportages voor het MT. Ook volg ik een webinar over een voorspelmodel.

Annemieke Wassink werken bij Veere

Dinsdag

Ik werk 0,9 fte en vandaag is mijn vaste vrije dag. Soms ruil ik deze dag, bijvoorbeeld bij een lang weekend weg, maar ook wanneer ik op dinsdag een afspraak heb.

Woensdag

Vandaag ben ik verantwoordelijk voor het gegevensbeheer via de MakelaarSuite. De MakelaarSuite is een systeem voor het versturen van gegevens. Het zorgt er als het ware voor dat diverse systemen in de keten met elkaar kunnen communiceren, en documenten van A naar B gaan. Zo komt de (digitale) aanvraag voor een nieuw rijbewijs of vergunning, inclusief de verplichte documenten, in het juiste systeem. Als er een fout ontstaat, dan is het vandaag aan mij om dit op te lossen. Wordt het niet opgelost, dan heeft dat direct gevolgen voor een klant: bijvoorbeeld het niet op kunnen halen van een identiteitsbewijs, subsidieaanvraag niet ontvangen, overlijden of verhuizing niet verwerkt (daardoor komt er misschien nog post aan overleden persoon of op oude adres). We hebben de laatste tijd grote verbeterslagen gemaakt in het dagelijks beheer. En er zijn geen bijzonderheden, dus er is veel ruimte om te werken aan het in stand houden van de data kwaliteit.

Als er een fout ontstaat, dan is het vandaag aan mij om dit op te lossen. Wordt het niet opgelost, dan heeft dat direct gevolgen voor een klant

Donderdag

Een hectische dag met een hoop overleggen. We schreven een notitie over data gedreven werken binnen Gemeente Veere, die we vanmiddag presenteren. Ook geef ik een presentatie over het data visualisatie programma dat wij gebruiken.

Annemieke Wassink Veere

Vrijdag

Vandaag werk ik thuis. Fijn om na een (altijd drukke) donderdag, en ook om in alle rust/zonder afleiding in een data vraagstuk te duiken. Dan vliegt de tijd voorbij. Samen met mijn collega onderzoeken we de vreemde zaken met betrekking tot het berichtenverkeer in de MakelaarSuite, die we afgelopen week verzameld hebben. Een deel blijken we te kunnen oplossen, en voor een deel moeten we hiervoor bij onze software leverancier zijn. We zijn hoe dan ook een stukje wijzer geworden.

Uitgelichte vacatures

Toe aan een nieuwe uitdaging? Kom ons team versterken!

Bekijk alle vacatures

Systeembeheer/ TISO

Vacature
Informatiehuishouding en ICT

Binnen de afdeling bedrijfsvoering zoeken wij een Systeembeheer/Technical Information Security Officer voor 32-36 uur per week. Een interessante functie waar jij aan de slag gaat als systeembeheerder die werkt volgens het principe “security first”. Klinkt dit als een uitdagende functie voor jou binnen een dynamische gemeente?

Strategisch jurist

Vacature
Bedrijfsvoering

Binnen de afdeling bedrijfsvoering zoeken wij een strategisch jurist voor minimaal 24 uur per week. Word jij onze strategisch juridisch adviseur binnen de gemeente Veere die het bestuur, managementteam en afdelingen gevraagd en ongevraagd adviseert over strategische en risicovolle dossiers en vraagstukken op het juridisch vakgebied? Wij nodigen je van harte uit om ons juridisch team te komen versterken.